Detta ska man tänka på när man ska välja en arbetsplattform till sin arbetsplats

Att välja en arbetsplattform för en arbetsplats är någonting som kan ta väldigt lång tid, och det med all rätt. Även om arbetet dras framåt av duktiga medarbetare och samarbete mellan dessa så krävs det att man som chef eller ledare ger sina anställda rätt verktyg för att kunna utföra sitt arbete på ett så bra sätt som det bara går. 

 

En av de viktigaste verktygen som ett företag använder sig av på daglig basis är deras arbetsplattform. Detta är någonting som ni kanske redan har på din arbetsplats, och om ni inte har ett dedikerat program använder ni säkerligen program som excel och dylikt dagligen. Men om du är på jakt efter en ny arbetsplattform så finns det några saker som är väldigt bra att tänka på och hålla i åtanke. I den här texten kommer vi därför att dela med oss av några saker som kan vara bra att tänka på när man befinner sig i den här processen.   

Låt de anställda komma med sina tankar och önskemål 

Detta är någonting som tyvärr allt för ofta glöms bort i processen av att köpa in nytt material eller när man implementerar nya arbetsmetoder. Det är väldigt viktigt att man inkluderar de anställda i samtalet och processen kring ett byte eller inköp av exempelvis en ny arbetsplattform. Även om man kanske inte kan ge alla möjlighet att koma med sina tankar och önskemål är det väl värt att ta in åsikter från så många som det bara går och sedan använda detta i sin bedömning och under utvalsprocessen. Även om det behöver fattas ett beslut gör man klokt i att ta del av fler åsikter och tankar i samband med detta. 

 

Läs recensioner  

 

Att läsa recensioner och tankar från andra användare innan man fattar ett beslut kring huruvida arbetsplattformen är någonting som är värt att köpa

Ett bra sätt att få reda på mer information kring en arbetsplattform är genom att ta till LinkedIn. Där är sannolikheten hög för att du snabbt och smidigt kan hitta användare antingen inom ditt eget nätverk eller genom att snoka runt lite. Då kan du ofta få en ofiltrerad åsikt kring huruvida arbetsplattformen är någonting som är värt att investera i eller inte. 

 

Ta in demouppvisningar och dylikt 

 

Oavsett vilket typ av program som man är intresserad av att ta in till sin arbetsplats så är det oerhört klokt att också göra någonting som kallas för ett demotest eller ta in en ordentlig presentation av företaget som tillhandahåller mjukvaran i fråga. Genom att få en ordentlig presentation och sedan tid för att testa på alla funktioner och dylikt så kan man snabbt och smidigt skaffa sig en förståelse kring huruvida arbetsplattformen är en bra match för dig och företaget. 

 

Det som är den största fördelen med detta är att man själv får erfarenhet med hur det är att arbeta med mjukvaran. Man kan oftast väldigt fort få en förståelse kring hur arbetsplattformen hade varit att använda sig av dagligen och om det är rätt match för just ert företag. Idag så finns det så många olika arbetsplattformar tillgängliga att välja bland att om man inte hittar en match som känns helt perfekt.