Därför är det viktigt att tänka långsiktigt när det kommer till investeringar

Att lyckas med investeringar utan att ha någon utbildning eller kunskap inom ämnet sedan tidigare är fullt möjligt, och tack vare internet finns det idag information tillgänglig som gör att vem som helst kan lyckas. Men det gäller samtidigt att man går långsamt fram och läser på långt mycket mer än vad man köper och säljer. 

Att ha ett långsiktigt tänk när det kommer till investeringar är oerhört viktigt för att se till att man lyckas i det långa loppet, då börsen historiskt sett alltid har gått upp på sikt. Genom att spara långsiktigt och regelbundet i bra fonder kan man på tid bygga upp stora mängder pengar utan några större svårigheter. Men varför är långsiktighet så viktigt, och vilka effekter kan det ha på ens sparande och investeringar? I den här texten kommer vi prata närmare om detta, samt ge tips på hur man bör tänka kring långsiktighet oavsett om man investerar i aktier eller via ett fondbolag som exempelvis Fair investments

Att spara regelbundet och långsiktigt innebär att man aldrig missar att köpa i en nedgång eller en uppgång 

Detta är någonting som många nya investerare har svårt med, då det är väldigt lockande att försöka pricka in toppar och bottnar. Men även om det kan finnas tecken på att exempelvis marknaden i helhet ser ut att närma sig en topp eller en botten så kan man aldrig veta säkert, och inte ens stora investmentbanker i USA med sina miljarder och åter miljarder kronor spenderade på analys varje år lyckas med detta. Även om man kan ha tur någon enstaka gång är risken mycket högre att man bränner sig. Se därför till att du sparar med ett långsiktigt tänk och sparar pengar varje månad, då detta i sin tur innebär att man alltid köper när det går ner, och följer med momentumet uppåt när chans ges.  

Att spara med ett långsiktigt tänk ger en tillgång till ränta på ränta 

En av de största fördelarna med att spara regelbundet och långsiktigt är att man får ta del av någonting som kallas för ränta på ränta-effekten. Denna kan du läsa mer ingående om genom att klicka på länken här, men på det stora hela innebär det helt enkelt att ju mer pengar som man har desto mer pengar kan dessa sedan hjälpa till med att generera. De pengar som man får i avkastning kan sedan användas för att köpa ännu mer aktier och fonder och på så sätt sedan dra upp ens avkastning ännu mer. 

Investera inte pengar som du vet med dig att du kan behöva använda under fem år 

Att inte investera pengar som man vet med sig att man kommer behöva använda under kommande fem år är en bra tumregel att använda sig av när det kommer till investeringar. När man vet med sig att man inte kommer behöva pengarna är det lättare att hantera att börsen går nedåt. 

Självklart kan saker hända, och särskilt om man är ung, ska man inte glömma bort att leva. Men det går förvånansvärt fort att spara ihop större mängder pengar när man gör det regelbundet.